Pa pikë pa presje

10.00

nga Ardian Ndreca

Përshkrimi

Ardian Ndreca ka lindur në Shkodër në vitin 1969. Prej dy dekadash është profesor i Historisë së Filozofisë Moderne pranë Pontificia Università Urbaniana në Romë. Ka drejtuar revistën “Hylli i Dritës (2006-2015) dhe nga viti 2016 drejton të përkohshmen “Shêjzat”. Ndër botimet e tija në gjuhën italiane përmendim: “Mediazione o paradosso? Kierkegaard contra Hegel”, Pavia 2000; “La soggettività nella filosofia di S. Kierkegaard”, Romë 2005; “Lessico di filosofia della storia”, Romë 2012; Filosofia dello spazio urbano, Padova 2020.
Ka botuar shumë studime në gjuhën shqipe dhe ka kujdesuar një seri veprash. Së fundmi me Onufrin ka nxjerrë në dritë përkthimin e plotë të veprës së Gjovalin Gjadrit: “Letra grues seme të vdekun” (Tiranë 2018).

Informacion shtesë

ISBN:

978-9928-313-42-3

Nr. i faqeve:

348