Welcome to Onufri Publishing House!
Free Call +355-42-220-017

Heronjtë janë të uritur

 4.00

Gëzim Qëndro
“Fajin” përse nuk arritëm dot ta lexonim atë çka autori na e tregoi haptas pa fshehur asgjë e kanë syzet ideologjike të estetikës leniniste dhe brerores romantike të folklorit, të cilat i veshën tablosë rrobat ngashënjyese të konformizmit politik dhe emfazës romantike duke mos na lejuar ta shohim për atë që kish qenë gjithmonë, një hapësirë topologjike ku artisti kishte përshkruar me saktësi zakonet e epokës së tij, duke dëshmuar: vullnetin për të pasqyruar me anë të gjuhës artistike vetë realitetin nisur vetëm nga vëzhgimi skrupuloz i fakteve… duke marrë përsipër: …të bëjë portretin historik të mikut të tij më të ngushtë, njeriut të shekullit XIX”, qoftë ky edhe një kaçak i jashtëligjshëm.

Categories: , Product ID: 2553