Welcome to Onufri Publishing House!
Free Call +355-42-220-017

Një stinë me Prustin

 8.00

René Peter është njohur që në fëmijëri me Marcel Proustin, duke qenë se baballarët e tyre i përkisnin elitës së mjekëve. Me vonë ata humbën kontaktet, përreth dhjetë vjet, kur pas suksesit të shfaqjes “Chiffon” të Peter, më 1904, Proust i rivendosi kontaktet me të përmes Reynaldo Hahn. Dhe kështu, pas vdekjes së nënës së tij, në fillim të verës të 1906, Marcel Proust u zhvendos në Hotel des Reservoirs, në Versajë, ndërkohë që Peter banonte vetëm disa hapa më tej, në Boulevard du Roi.
Për më shumë se pesë muaj, përmes bisedave të përditshme, dy miqtë sillnin kujtime, komentonin kohën e tashme, thurnin plane për të ardhmen. Por më pas jeta i ndau përsëri.
Duke botuar këtë dorëshkrim, shpresoj se lexuesve do t’i duket, ashtu si dhe mua, një gëzim i dyfishtë që ta njohin më mirë Marcel Proustin, para legjendës e lavdisë, dhe të shohin të ringjallur këtë atmosferë sharmante dhe të shpenguar të vitit 1906, që pas do ta errësonte lufta.
Dominique Brachet

ISBN 978-9928-4354-9-1
Hardcover

Përkthyer nga origjinali nga Fotaq Andrea

Category: Product ID: 2287