Welcome to Onufri Publishing House!
Free Call +355-42-220-017

Të gjithë njerëzit e mi

 8.00

Romani i ri i Zuvdija Hoxhiqit me titullin “Të gjithë njerëzit e mi” është “një libër i hapur për të gjitha ata që duan të hynë në të”.
Borgesi në esenë kushtuar Natali Hotorn thotë: “Gjatë jetës së vet kushtuar më shumë leximit dhe më pak të jetuarit, jam bindur shpesh se qëllimet dhe teoritë letrare janë ndikime të thata, ndaj një vepër e përkryer zakonisht i nënvleftëson bile dhe u bie ndesh.” Meqë vepra jetësore është diçka që teoria e letërsisë dhe kritika duhet ta ndjekë dhe ta studiojë, atëherë mund të themi se kur është fjala për “Të gjithë njerëzit e mi”, linja e re e romanit në letërsinë sllavo-jugore është e hapur (ose e rrumbullakuar). Linja e romanit që i kthen lirinë shkrimtarit në krijimin e formave të reja. Zyhdija Hoxhiq me këtë roman ka mbetur origjinal dhe artistikisht i veçantë ashtu si duhet të jetë çdo shkrimtar i mirë.

Et’hem Mandiq
(pjesë nga pasthënia)

Categories: , Product ID: 3662