Welcome to Onufri Publishing House!
Free Call +355-42-220-017
Agron Tufa

Agron Tufa

Agron Tufa u lind në Sohodoll (Dibër) me 1 prill 1967. Ka studiuar në Universitetin shtetëror të Tiranës për Gjuhë dhe Letërsi; studimet i thelloi në Institutin “Gorki” (1994 -1999) dhe në Institutin e Kulturave Europiane në Moskë (1999-2001). Ka përkthyer nga Pushkini, Tjutçevi, Çehovi, Bunini, Leopold von Zacher-Maschoh, Platonovi, Majakovski, Zamjatini, Bruno Shultz-i, Mandelshtami, Ahmatova, Cvjetajeva, Pasternaku, Harmsi, Brodskij, Sjedakova, Miloshi, Herbeti, Shimborska, B. Ejhenbaun, R. Jakobson, V. Prop, J. Lotman etj.