Ferma e kafshëve

L500

nga George Orwell

Kategori: SKU: 9789994342082 Etiketë:

Përshkrimi

“Një nga alegoritë më të mëdha politikë të të gjitha kohërave… Është një libër për këdo dhe çdo njeri, me shkëlqimin e tij të pazbehur edhe pas pesëdhjetë vjetësh.”
RUTH RENDELL
Daily Telegraph

Pasi kanë hequr qafe pronarin e tyre njerëzor, kafshët e “Fermës Menër” janë duke shpresuar për një jetë të lirë dhe të bollshme. Por ndërsa një elitë e mençur mizore vjen në pushtet, kafshët e tjera e gjejnë veten në mënyrë të pashpresë të zënë në grackë sipas mënyrave të vjetra.
Historia rrëqethëse e Oruellit, e tradhtisë së idealizmit përmes tiranisë dhe korrupsionit, edhe sot është po aq e freskët dhe reale sa edhe kur u botua për herë të parë në vitin 1945.

 

 

“Alegoria e tij mbetet satira jonë më e madhe e fytyrës së errët të historisë moderne.”
MALCOLM BRADBURY
Mail on Sunday