Kthimi i babait

L800

nga Adil Olluri

Kategoritë: , SKU: 9789928391766 Etiketë:

Përshkrimi

“Kthimi i babait” është një përzgjedhje e tregimeve nga dy librat e mëparshëm të shkrimtarit Adil Olluri, si:

“Shumë rrugë dhe një rënie” (Parnas, Prishtinë, 2013) dhe

“Kthimi i profetit” (Armagedoni, Prishtinë, 2019).

Po ashtu, në të janë të përfshirë edhe dy tregime të shkruara viteve të fundit, si:

“Mjaullima” (i botuar në të përjavshmen për letërsi dhe kulturë “ExLibris”, 2023) dhe

“Legjenda për ditët e murtajës” (i botuar në revistën letrare prishtinase “Jeta e re”, 2023).

Nga përmbledhja “Shumë rrugë dhe një rënie” janë për- zgjedhur këto tregime:

“Kthimi i babait”,

“Vrasja e Talit”,

“Bartësi i shpirtrave të përzënë” dhe

“Panairi i ëndrrave”.

Ndërsa nga përmbledhja “Kthimi i profetit” janë përzgje- dhur këto tregime:

“Barku i balenës”,

“Transistori”,

“Plaku dhe tri fotografitë”,

“Tender për transport kufomash” dhe

“Kozmosi i një të ndryshmi”.