Midis krimeve dhe mirazheve

L1,500

nga Besnik Mustafaj

Kategori: SKU: 9789928391094 Etiketë:

Përshkrimi

Librat e mirë janë si qenie të gjalla, madje herë-herë edhe mbitokësore. I tillë është për mua “Midis krimeve dhe mirazheve” i shkrimtarit të mirënjohur Besnik Mustafaj. Ky është libri që më përpin si rrallë ndonjë tjetër. Kjo para së gjithash për rëndësinë përcaktuese të ngjarjeve në historinë e një vendi dhe të një kombi që u kushtohet, por edhe për vërtetësinë, forcën e përshkrimit dhe analizës së këtyre zhvillimeve nga autori.
“Midis krimeve dhe mirazheve” është midis dy botëve, dy epokave. Këtu lexuesi lundron midis botës së krimit të shumëfishtë, epokës së monizmit absolut ideologjik, agonisë së saj nga njëra anë dhe nga ana tjetër, botës së mirazheve, epokës së pluralizmit politik dhe demokracisë në fillesat e saj, lindjes së një rendi tjetër shoqëror tashmë të harruar nga shqiptarët nën peshën e një shtypjeje të pashembullt për kohën e vet.
Sali Berisha
(Pjesë nga parathënia)

Informacion shtesë

ISBN:

978-9928-391-09-4

Nr. i faqeve:

344

Lidhja:

E fortë