Proza e shkurtër e Kadaresë

L3,000

“Proza e shkurtër”, përfshin tregimet dhe novelat e shkruara nga Kadare midis viteve 1953 deri më 2009. Një pjesë e tyre janë nxjerrë nga arkivi i autorit, të tjerat nga gazeta dhe revista të kohës, nga librat me tregime e novela të botuara në vite të ndryshme, kurse pjesa tjetër prej veprës së plotë Kadaresë.

Kategoritë: , SKU: 9789928261052 Etiketë:

Përshkrimi

Përmbajtja:

 • Në dheun e panjohur
 • Në periferi pranë aeroportit
 • Perandori
 • Nudo
 • Provokacioni
 • Treni dimëror i linjës së largët
 • Kënga
 • Prometeu
 • I vetmuari
 • Prometheu
 • Fatkeqësi nga Suzana
 • Stina dimërore e kafe “Rivierës”
 • Që të mbetet diçka nga Ana
 • Për të harruar një grua
 • Dimri i fundit i vrasësit
 • Diptik për murin e madh kinez
 • Heqja e mjeshtërisë së munxadhënësve
 • Sjellësi i fatkeqësisë
 • Baladë për vdekjen e J. G.
 • Përçmimi
 • Koha e shkrimeve
 • Një pasdite në Paris
 • Vdekja e gruas ruse
 • Ëndrra Mashtruese
 • Shënime nga kapiteneria e portit
 • Nata e sfinksit
 • Ikja e shtërgut
 • Koha e dashurisë
 • Ur-Libri
 • Lamtumira e së keqes
 • E krehura
 • Kalimet e nëndheshme
 • Përpara banjës
 • Muri i madh
 • Kisha e Shën Sofisë
 • Vjedhja e gjumit mbretëror
 • Konkurs bukurie për burrat në bjeshkët e namuna
 • Koha e pasurisë
 • Kalorësi me skifter
 • Historia e lidhjes së shkrimtarëve shqiptarë, përballë pasqyrës së një gruaje
 • Martesa e gjarprit
 • Leximi i Hamletit
 • Bisedë për brilantet në pasditen e dhjetorit
 • Raporti i fshehtë
 • Dosja e orfeut

Informacion shtesë

ISBN:

978-9928-261-05-2

Nr. i faqeve:

662