Fundi i palavdishëm i Igor Bagrickit

L1,500L2,000

nga Veli Karahoda

Kategoritë: , , SKU: 9789928391629 Etiketë:

Përshkrimi

”Këtë roman mund ta quajmë sagë, epope, roman lumë që i referohet një areali të njohur për ne si dhe një kohe jo shumë të largët për mbamendjen tonë. (…) Ky roman është dëshmi se ende nuk kanë ­vdekur narracionet e mëdha, të kujton romanet e mëdha të letërsisë botërore…”

ÇMIMI »ANTON PASHKU« PËR VEPRËN MË TË MIRË NË PROZË 2022

 

”Romani Fundi i palavdishëm i Igor Bagrickit, siç është befasues nga teksti i ngjeshur, fryma që përçon, shprehësia letrare, aq më tepër, është i ndërlikuar si kompozim strukturor, me gjasë edhe zhanror (…) Mund të themi se ­romani Fundi i palavdishëm i Igor ­Bagrickit (…) shënon kulmin e të mbërrimeve letrare në krijimtarinë ­letrare, si dhe përfaqëson një ngjarje të letrave shqipe, për ato situime letrare që ka shenjuar në këtë tekst, si një vepër me nivel estetik të dëshmuar në formësim, në strukturë, në portretizimin e personazheve, e mbi të gjitha në mjeshtërinë e rrëfimit dhe të stilit të përveçëm, si një nga romancierët më të përveçëm të letërsisë së sotme shqipe.”

BEHAR GJOKA, »EXLIBRIS«, TIRANË, 2023

 

 

Informacion shtesë

Lloji i lidhjes:

Paperback, Hardback