Dhe së fundmi

L1,500

nga Henry Marsh

Kategoritë: , SKU: 9789928265715 Etiketë:

Përshkrimi

Nga neurokirurgu dhe autori bestseller i “Mos bëj dëm”, Henry Marsh, vjen “Dhe së fundmi”, një eksplorim i palëkundur dhe thellësisht personal i vdekjes, jetës dhe neuroshkencës.
Si një kirurg truri i dalë në pension, Henry Marsh mendonte se e kuptonte sëmundjen, por ishte i papërgatitur për ndikimin që do të kishte mbi të diagnoza e kancerit të avancuar. “Dhe së fundmi” eksploron çfarë ndodh kur dikush që ka kaluar gjithë jetën në rreshtin e parë të jetës dhe vdekjes e gjen veten duke menduar se si mund të jetë dënimi i tij me vdekje.
Ndërsa provon tranzicionin e papritur nga mjek në pacient, ai përndiqet nga dështimet e kaluara dhe projektet ende të papërfunduara, dhe i irrituar nga shqetësimet e sëmundjes dhe pleqërisë. Por ai është gjithashtu më i magjepsur se kurrë nga misteret e shkencës dhe të trurit, bukuria e botës natyrore dhe dashuria për familjen e tij. Elegjiak, i sinqertë dhe prekës, “Dhe së fundmi” nuk është një libër për vdekjen, por një libër për jetën dhe atë që ka rëndësi në fund.