Fëmija i Bulevardit “Stalin”

L1,000

nga Luan Rama

Kategori: SKU: 9789928354501 Etiketë:

Përshkrimi

Imazhet e fëmijërisë së dikurshme të viteve ’50-’60 të shekullit të kaluar duket se janë ngjizur përjetësisht në sytë e këtij autori ku gjithçka na shfaqet në një bulevard të njohur dhe në sheshin qendror të Tiranës. Aty ndihet jeta njerëzore, gjallojnë personazhe piktoreske, flitet për personazhe politike dhe sesi në këtë fëmijëri qëndronte gjithnjë e pranishme figura e errët e Stalinit dhe e pasuesit të tij shqiptar. Një nostalgji e përshkruar plot ngjyra dhe pamje mbresëlënëse.