Një grua në Berlin

L1,200

Ditar anonim i mbajtur më 20 prill deri më 22 qershor 1945)

Përkthyer nga Helena Kadare

Kategori: SKU: 9789928435439 Etiketë:

Përshkrimi

Për tetë javë gjatë vitit 1945, ndërsa Berlini ra përballë ushtrisë ruse, një grua e re, anonime, regjistroi në ditar jetën në apartamentin e saj si dhe midis banorëve të kryeqytetit, “me një sinqeritet të pastër dhe lirizëm brutal” (Elle).

“E thjeshtë dhe e paparashikueshme, e vështruar minutë pas minuti dhe krejtësisht pa asnjë keqardhje për veten”, (The Plain Dealer, Cleveland), ky ditar tregon marrëdhënien e ndërlikuar ndërmjet qytetarëve dhe ushtrisë pushtuese, si dhe keqtrajtimet e turpshme të cilat, gratë e një qyteti të pushtuar i përjetojnë gjithmonë – përdhunimet masive të vuajtura prej të gjithave, pavarësisht moshës apo dobësive.

Një grua në Berlin qëndron si “një nga librat thelbësorë mbi kuptimin e luftës dhe jetës” (A. S. Byatt, autor i Possession).

Informacion shtesë

ISBN:

978-9928-4354-3-9

Nr. i faqeve:

356