Tolstoi dhe gruaja e tij

L800

nga Tihon Polner

Kategori: SKU: 9789995687458 Etiketa:

Përshkrimi

Te libri që po ju ofroj, përpiqem t’i afrohem Tolstoit jo si një shenjtori. Për mua ai ishte një njeri (vërtet gjenial), për të cilin asgjë njerëzore nuk është e huaj. Kundërshtimin e ideve të tij, ia kam lënë atij vetë. Alternimi i fazave të zhvillimit shpirtëror të Tolstoit gërshetohet (si për të gjithë njerëzit) me rrethanat e jetës së tij intime. Ja përse si sfond të rrëfimit tim zgjodha historinë e marrëdhënieve familjare të Tolstoit.

Aq më tepër që kjo temë (në mënyrë të pavarur dhe me të gjithë plotësinë e mundshme) është studiuar ende pak.

Për studimin tim kam pasur mundësinë të shfrytëzoj jo vetëm burimet e botuara, por edhe t’u hidhja një sy ditarëve të pabotuar të Tolstoit, si dhe kujtimeve në dorëshkrim për të.

TIHON POLNER

Informacion shtesë

ISBN:

978-99956-87-45-8

Përkthyes:

Sokrat Gjerasi