Aura kripto-teologjike e trupit politik

L1,000

Gëzim Qëndro

Kategori: SKU: 9789928313218 Etiketë:

Përshkrimi

Studiues dhe historian arti (përveçse piktor dhe regjisor filmash vizatimorë), Gëzim Qëndro, është diplomuar (1992- ’96) në Academie voor Beeldende Vorming (Akademia e Formimit Artistik) në Amsterdam, Hollandë dhe doktoruar (2009) në Estetikë (Artet plastike) pranë Universitetit VIII të Parisit.

Ish drejtor i Galerisë Kombëtare të arteve në Tiranë (1997- ‘02), ai ka qenë gjithashtu pedagog (1996-2018) i lëndëve “Histori arti”, “Drawing & Design”, “Photography”, “Gjuhë Pamore”. “Filozofi arti” dhe “Fenomenologji arti” në universitete të ndryshme, sikurse Universiteti Polis, Akademia e Filmit dhe Multimedias Marubi, UNYT, Akademia e Arteve në Tiranë, dhe Akademia e Arteve në Prishtinë.