Mëkati i Justinës

L1,000

nga Luan Rama

Kategoritë: , SKU: 9789928391513 Etiketë:

Përshkrimi

Nga Helena e Trojës e gjer më sot, bukuria femërore jo rrallë ka ndjellë drama e tragjedi. Madje është parë dhe si një lloj mëkati apo mallkimi profetik nga vetë ato. I nxitur nga një fakt real, shkrimtari Luan Rama na rrëfen në këtë roman një histori të veçantë, atë të Justinës në veriun shqiptar të para më shumë se një shekulli. Por, edhe pse një bukuri e paqtë, e pafajshme dhe e çlirët, ajo bie pre e smirës, xhelozive, paragjykimeve dhe joshjes mashkullore. Atëherë ajo duhet të digjet si një “shtrigë”, siç kishte ndodhur në Salem të Amerikës. Kulla e familjes që sapo ka krijuar duhet të rrënohet… Kasandrat gjithnjë i parandiejnë flijimet e bukurisë.